Cosplay animen ystävien harrastuksena

Muistatko vielä lapsuudesta tutut ihanat animeleffat, kuten Ystäväni Totoro sekä Liikkuva linna? Monelle nämä japanilaisesta animekulttuurista tyylillisen inspiraationsa saaneet elokuvat ovat olleet lapsuudessa rakkaita, ja joidenkin kohdalla tämä rakkaus on kestänyt aina aikuisuuden päiviin saakka. Ei ole ollenkaan tavatonta nähdä suurkaupunkien katukuvassa esimerkiksi Lolita-tyylillä pukeutuvia ihmisiä, joille japanin animekulttuurista inspiraation saanut pukeutuminen on elämäntyyli. Tietenkään kaikille animekulttuurista kiinnostuneille anime-tyylinen pukeutuminen ei ole jäänyt jokapäiväiseen elämään, vaan toisille se on jäänyt osaksi elämää hauskan harrastuksen. cosplayn muodossa. Kun cosplaytä harrastaa vain silloin tällöin, yhdistyy monella siihen myös valokuvaus, sillä kauniit asut halutaan tallettaa ikuisiksi ajoiksi kuviin ja ehkäpä sen jälkeen myös bga.fi:n kehyksiin, joissa ne voivat päästä somistamaan kodin seiniä.

Cosplay sopii jokaiselle naamiaisia rakastavalle

Kuka nyt ei joskus haluaisi ottaa pientä irtiottoa arjestaan ja sujahtaa aivan jonkun toisen kenkiin? Cosplayssä se on mahdollista! Saat pukeutua joksikin aivan muuksi päivän tai joskus jopa useamman päivän ajaksi ja saat samalla lainaan myös hahmon luonteen. Cosplay on harrastuksena melko kokonaisvaltainen ja jos valitset cossattavaksi hahmoksi luonteeltaan vaikkapa hyvin koppavan hahmon, myös tämän luonne tulee osana pakettia ja kuuluu siis leikkiin. Cosplaytä voi harjoittaa yksin vaikkapa kotona, mutta monelle sen hauskuus piilee siinä, kun voi osallistua pieniin tai suuriin cosplay-tapahtumiin ja tavata myös muita alan harrastajia ja esitellä näille omaa lookkiaan.

Mistä motivaatio cosplayihin?

Kiinnostaisiko cosplay, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tämä on monelle varsin tuttu tunne. Mikään harrastus ei ole helppo aloittaa, jos ei tiedä, mistä sitä lähtisi liikkeelle. Lähdetäänpä siis avaamaan harrastuksen perustoja aivan alusta lähtien.

Mistä cosplay-asut saavat innoituksensa? Nyrkkisääntö on se, että cossattavat hahmot ovat yleensä esimerkiksi sarjakuvahahmoja tai animepiirrettyjen hahmoja. Toisinaan voidaan valita hahmo myös vaikkapa elokuvasta tai lastensadusta.

Mistä cosplay-asuja voi ostaa? Netistä löytyy useita cosplay-asuihin erikoistuneita liikkeitä, joista asut voi ostaa. Monet todelliset harrastajat kuitenkin kammoavat valmisasuja, ja monelle harrastuksen todelliseen luonteeseen kuulukin asujen tekeminen itse erilaisista materiaaleista tai vaikkapa vanhojen vaatteiden tuunaamisella uuteen uskoon.

Missä cosplaytä voi harrastaa Suomessa? Moni tietää, että ulkomailla järjestetään lukuisia suuria cosplay-tapahtumia, kuten Comic Con. Harvalla suomalaisella harrastajalla on kuitenkin saumaa päästä osaksi näitä, joten lienee paikallaan alkaa metsästää kotimaisia cossaajille tarkoitettuja tapahtumia. Kun aiheeseen syventyy tarkemmin, saattaa jopa yllättyä siitä, kuinka paljon tapahtumia kotimaisille harrastajille onkaan tarjolla. Ympäri Suomen löytyy monia pienempiä tapahtumia ympäri vuoden, ja löytyypä maastamme myös isompia cosplay-tapahtumia, jotka vetävät puoleensa porukkaa ympäri maan.

Leave a Reply

mts_best