Anime-aihe sisustusjulisteissa

Sisustustrendi on pitkään sisältänyt hyvin vaaleita ja hillittyjä värisävyjä. Onneksi kuitenkaan kaikki ihmiset eivät noudata trendejä ja monet tekevät valintojansa oman makunsa mukaisesti. Animefanit jakautuvat yleensä kahteen joukkoon: toiset haluavat harrastuksensa näkyvän kotinsa sisustuksessa ja toisilla anime-harrastus näkyy lähinnä sarjakuvakirjoina hyllyssä. Animefaneilla voi olla muitakin mieltymyksiä kuin sarjakuvat ja monet ovatkin animen lisäksi myös Japani-faneja. Japani-teema sopii animea helpommin vaaleasävyiseen sisustukseen, mikäli haluaa välttää kirkkaita värejä ja räikeyttä kotinsa ulkoasussa. Animea voi käyttää sisustamisessa pieninä väriläikkinä esimerkiksi julisteiden muodossa. Tarkastellaan, miten rakkauden animeen ja Japaniin voi tuoda esiin sisustusjulisteilla.

Anime-henkiset julisteet voivat olla myös hempeitä ja vaaleita

Kaikki anime ei ole mitenkään räikeää. Esimerkiksi Studio Ghiblin tuotannot voivat olla väreiltään utuisen hempeitä. Studio Ghiblin animaatioelokuvista kaapatut kuvat ovat varmasti kaikkein suosituimpia animesisustusjulisteita jo siksi, että tämän animaatiostudion hahmot ja elokuvat ovat niin tunnettuja. Haluttaessa samanlaista hempeää ja luontoteemaista aihetta sisustusjulisteisiin kannattaa selailla esimerkiksi Desenion tarjonnasta, koska heiltä löytyy esimerkiksi Japani-henkisiä pöllöjulisteita hyönteiset & eläimet -kategoriasta tai utuisia maisemia kategoriasta luontoaiheet. Erityisesti Whale in forest -julistetaulu tuo mieleen Studio Ghiblin Totoro-elokuvan kohtauksen, jossa Totoro odottaa bussia sateessa. Tuossa kohtauksessa paikalle tulee kissabussi, joka on yhtä unenomainen ilmiö kuin taulussa oleva valas liihottelemassa puiden keskellä.

On paljon upeita julisteita, joissa on selvää Japani-henkisyyttä, mutta myös sadunomaista tunnelmaa. Voi valita sellaisia aitoja valokuvia esimerkiksi Fuji-vuoresta tai geishoista, jotka näyttävät kuin taidokkaasti piirretyn satu- tai sarjakuvakirjan kuvituksilta. Ehkä tunnetuin japanilainen taideteos on Hokusain The Great Wave off Kanagawa. Tuon kuvan voi löytää oikeastaan mistä vain tuotteesta mukeista reppuihin, niin suosittu se on. Monet animen piirtäjät ponnistavat perinteisestä japanilaisesta taiteesta ottaen teoksiinsa vaikutteita tunnelmallisista vuosisatoja vanhoista töistä.

Jos sisutus kaipaa värikkäämpiä piristysruiskeita, kannattaa kuitenkin tilata perinteisen räikeitä animejulisteita omista suosikkihahmoista. Näitä löytyy netistä pilvin pimein, erityisesti jos uskaltaa yrittää tilata julisteita japanilaisista verkkokaupoista. Japanilaiset verkkokaupat ovat kuitenkin melko hankalia, joten kannattaa katsastaa ensin kotimaisten julisteverkkokauppojen tarjonnat. Suomalaiset verkkokaupat pystyvät usein hankkimaan julisteita ympäri maailman ja printtaamaan niitä itse.

Millaiset kehykset animejulisteisiin?

Julisteen voi laittaa seinälle vaikka sinitarralla, mutta kannattaa miettiä, pitäisikö hienolle kuvalle kuitenkin hankkia arvoisensa kehykset. Hyvillä kehyksillä saa julisteen paremmin esille. Juliste pysyy myös paremmassa kunnossa, jos kehykset suojaavat sen reunoja ja jos juliste on laitettu riippumaan kehyksistä eikä julistepaperista itsestään.

Hopeaiset kehykset sopivat etenkin jos julisteen aihe on jokin räikeämpi animehahmo. Myös mustat kehykset voivat tulla kysymykseen riippuen julisteessa olevista väreistä. Usein kannattaa valita kehykset julisteessa esiintyvien värien mukaan.

Jos seinälle tulee jokin hillitympi Japani-teemainen juliste, jossa on esimerkiksi luontoaihe mukana, voivat puukehykset olla paras valinta. Puukehyksiä löytyy niin vaaleina ja tammisina kuin ruskeinakin. Joskus vaalea juliste voi kaivata napakat tummat kehykset, joten kannattaa sommitella asettelua mielessään ennen kuin tilaa nettikaupasta julisteen ja siihen sopivat kehykset.

Kehyksiä löytyy paljon eri kokoja ja joskus voi valita paljon isommat kehykset kuin mitä juliste on. Silloin pienestä julisteesta voi tehdä paljon kuvaa isomman sisustuselementin seinälleen.

Leave a Reply

mts_best