Animen inspiroimat hiustyylit

 

Anime on jo vakiintunut sana myös suomen kielessä. Sillä tarkoitetaan japanilaista animaatiota, ja kyseiseen tyylilajivalikoimaan kuuluu monenlaisia erilaisia alakategorioita. Länsimaisittain anime on erikoista, sillä sen piirrostyyli on todella eksoottinen. Erityinen huomio kiinnittyy hahmojen silmiin, jotka ovat aina poikkeuksellisen suuret. Niillä pyritään korostamaan henkilöhahmojen tunnetiloja.

Anime on onnistunut leviämään Japanin lisäksi myös muualle maailmaan. Se on erittäin suosittua täällä meillä Suomessakin. Tänä päivänä animen ystävät tunnistetaan omasta tyylistään, joka käsittää niin vaatteet kuin hiuksetkin. Myös japanilainen musiikki yhdistetään tämän ihastuttavan tyylisuunnan harrastajiin. Anime on siis enemmän kuin pelkkä japanilainen animaatio, sillä sen ihailijat ovat saaneet kokonaisuuden heräämään henkiin näyttävällä tavalla.

Tyylisuunnalla on Japanissa vahva asema, sillä arvioiden mukaan jopa 60 prosenttia maan elokuvatuotannosta pohjautuu animeen. Tämä osuus on lähemmäs 130 miljoonan asukkaan maassa todella merkittävä osa kulttuurista, joten se näkyy maan sisäisissä toiminnoissa voimakkaasti.

Upeat hiustyylit saavat inspiraationsa animesta

Anime on laaja käsite, johon kuuluu monenlaisia eri tyylejä. Sen vuoksi animesta inspiraationsa ammentaneita hiustyylejäkin on joka lähtöön. Pojille sopivat tietysti pitkät hiukset. Tätä tyyliä kutsutaan nimellä ”long-haired pretty boy”.

Toinen poikien suosima animehiustyyli on spiky hair, joka tarkoittaa piikikkäitä hiuksia. Tätä tyyliä suositaan yleensä lyhyiden hiusten kanssa. Tytöillä nähdään paljon ylisuuria saparoita, jotka nostetaan korkealle pään päälle. Myös erikoiset värit ovat kovassa suosiossa. Animen harrastajat värjäävät hiuksiaan esimerkiksi kirkkaalla pinkillä, sinisellä, vihreällä tai vaikka kaikilla näillä mainituilla väreillä samaan aikaan.

Animen inspiroimissa hiustyyleissä täytyy olla jotakin särmää. Niiden täytyy olla näyttäviä, koska sitä tyylilaji muutenkin edustaa. Tylsä muotoilu ei sopisi muuten niin räväkkään animetyyliin, joten viimeistelty ulkoasu kruunaa kokonaisuuden.

Animeen kuuluu muutakin kulttuuria

Animen ympärille on rakentunut kokonainen oma kulttuuri, johon kuuluu tyylin, kirjallisuuden ja musiikin lisäksi paljon muutakin. Monet alan harrastajat vievät harrastuksen niin pitkälle, että he pelaavat roolipelejä ja viettävät aikaa animen täyttämässä maailmassa. Näihin roolipeleihin tarvitaan erilaisia tarvikkeita. Esimerkiksi animeen tykästynyt äiti hankkii sopivat nukenvaunut vauvalle. Vaunut ovat tässä tapauksessa tarkoitettu leikkimiseen.

Animen harrastajat myös kokoontuvat yhteen ja keskustelevat harrastuksestaan tai pelaavat keskenään. Onpa maailmalta myös sellaisia esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat lopettaneet työnsä ja kaiken muun elämänsä, jotta voisivat omistautua tälle kiehtovalle tyylisuunnalle aivan täysin. Näissä tapauksissa harrastus on siis viety hieman liian pitkälle.

Leave a Reply

mts_best