Animehenkinen huone

Luo omannäköinen huone

Suomalaiset ovat rohkaistuneet käyttämään taas värejä sisustuksessa ja pintaremonteissa, joten kuvioita ja värejä löytyy kodeista. Omaa tyyliä tuodaan enemmän esiin ja huoneista tehdään persoonallisia seinistä lähtien. Aiemmin mainitsimme, kuinka voi käyttää sisustusjulisteita tuomaan väriä ja särmää huoneisiin. Julisteiden ja kankaiden hyvä puoli ovat vaihtelevat koot ja mallit. Julisteista ja fanartista saa kauniita tauluja tai koriste-esineitä. Koska ne vievät vaihtelevasti tilaa, voi huonetta sisustaa usean sarjan ja hahmon kuvilla. Fanart soveltuu hyvin akryylihahmoihin, avaimenperiin ja printteihin, joilla huoneen sisustaminen käy hetkessä. Animeharrastajan huone voikin täyttyä helposti liialla tavaralla ja kauniit seinät ja selkeys unohtuvat.

Sisustaminen on jo jonkin aikaa korostanut tehostevärejä ja minimalista tyyliä, jossa tavaroiden ja huonekalujen määrää on karsittu. Kirjahyllyt ovat monien sisustajien painajainen, mutta mangaharrastajalle suorastaan välttämättömyys. Kauniisti järjestetyt mangakirjat ja -figuurit näyttäytyvät edukseen kauniisti hyllyyn aseteltuna. Älä unohda, että animehuone ei ole pelkkää mangaa ja animea. Animehenkisyyttä voit korostaa myös minimalistisella tyylillä ja kauniilla tapeteilla.

Japanilainen ja suomalainen tyyli

Tutustu japanilaiseen tyyliin ja kauneuskäsitteeseen. Löydät tyylikkyyttä, hempeitä värejä ja kauniita kuvioita, joita voit yhdistää huoneeseesi. Suomalaisessa ja japanilaisessa kauneuskäsityksessä on paljon yhteistä ja luontoaiheet ovat yleisiä. Selkeät designit, kuviot ja muodot sekä maltilliset värit yhdistävät meitä. Maltillisuus ei suinkaan tarkoita värittömyyttä, ja voimakkaat värit sopivat hyvin koriste-esineisiin tai tehosteseiniin. Animeharrastajilla näkyy usein valtavirtaa enemmän värejä. Muista, että luovuutta saakin tuoda esiin. Animen inspiroima huone ei tarkoita sitä, että huone olisi lapsellinen, vaan pienillä jutuilla tai teemaan sopivalla tapetilla luot oman keitaasi, joka kuvastaa sinua itseäsi.

Valokuvatapettien avulla saat luotua huoneeseen esimerkiksi tehosteseinän, suuren seinäkuvan tai hempeän taustan tarpeidesi mukaan. Jos hakemaasi kuviota tai sävyjä ei löydy, suunnittele sellainen itse. Kokeile vaikka omaa fanartia Kotitapetti ohjelmalla luodaksesi aivan oman valokuvatapetin. Tapetointi on yllättävän helppoa oikeilla välineillä ja materiaaleilla, eikä hintakaan päätä huimaa. Netistä löytyy videoita ja ohjeita tapetointiin, joten aloittelijallakin on hyvät mahdollisuudet onnistua. Kohdentamisiin kannattaa tutustua ja pyytää vaikka kaveria avuksi, jotta kuviolliset tapetit saadaan varmasti oikein paikalleen. Jos et halua tehdä tapetointia itse, ammattilainen laittaa kyllä haluamasi tapetit seinään.

Entäpä lattia tai katto? Luonto on japanilaisille ja suomalaisille tärkeä yhdistävä tekijä, joten löydät varmasti teemaan sopivat materiaalit lattiapinnoiksi, ellei huoneessa sopivia jo ole. Laminaatit ja muovimatot jäljittelevät aidon näköisesti lähes kaikkia puupintoja. Asentaminen ei kuitenkaan ole ihan aloittelijan hommaa, joten pyydä suosiolla ammattilaiselta apua. Tutustu halutessasi kattomaaleihin ja listoihin luodaksesi uutta ilmettä myös ylhäältä päin. Äläkä unohda valaistusta. Valaistus vaikuttaa suuresti seinien, lattioiden ja katon ulkonäköön. Älä luota liikkeessä näkemääsi maalin väriin, vaan vertaa aina väriä omaan valaistukseesi välttääksesi pettymykset ja odottamattomat värierot.

Leave a Reply

mts_best